Slipcursus studenten TSM Mechelen

In november daagde Total Safety BE de studenten van het TSM in Mechelen uit om een vernieuwend safety topic uit te werken. Het beste project won daarvoor een slipcursus.


Hun opdracht was als volgt:

Hoe zouden jullie werknemers kunnen sensibiliseren om aandachtig te zijn voor de volgende drie topics:
struikelen, werken op hoogte en vallende voorwerpen.

  • Ontwerp een promotie en sensibiliseringscampagne om ongevallen die betrekking hebben op bovenstaande topics onder de aandacht te brengen en zo deze ongevallen te voorkomen.

De studenten diende hiervoor een GIP te maken dat werd beoordeeld door een Total Safety jury. De GIP werd beoordeeld op o.a. inhoud, communicatie, wijze van presenteren en creativiteit.

Het verloop van de slipcursus:

  • Eerst kregen de studenten een dik uur theorie waar sterk werd ingezoomd op veilig rijgedrag. Naast de spectaculaire filmpjes van situaties waarin het misliep, werden de studenten aan het nadenken gezet over hoe ze moeten reageren in noodsituaties.
  • Na het denkwerk was het tijd voor het échte werk. Het oefenterrein werd natgespoten en we ontdekten al snel hoe het voelt om met de auto te tollen.
  • Het werd al snel duidelijk dat we dit niet op een namiddag onder de knie zouden krijgen. We hopen met z’n allen dan ook dat we zoiets nooit op de openbare weg moeten meemaken.
  • Om de namiddag af te sluiten werden we gevraagd een persoonlijk actieplan te maken. Dat kwam goed van pas want de goede voornemens werden tijdens de namiddag onderling al meerdere keren gedeeld. “Handen op 9u en 3u”, “meer afstand houden”… Er werd ons meerdere keren gezegd dat een gezonde portie wantrouwen op de baan wel aan te raden is.

We hopen dat we met deze training deze jonge schoolverlaters een extra veiligheidsbewustzijn hebben bijgebracht die ze dagdagelijks zullen kunnen gebruiken. Nogmaals proficiat aan de studenten met hun project en we wensen hen veel succes in hun loopbaan!

 

Bedankt Jesco Auto Training school voor deze leerrijke safety-namiddag!

? In november 2017 daagde Total Safety BE de studenten van het TSM in Mechelen uit om een vernieuwend safety topic uit…

Geplaatst door Total Safety Europe op vrijdag 25 mei 2018

Embrace Safety & stay connected!

Ontvang onze laatste nieuwsbrief rechtstreeks in uw inbox.
© Total Safety 2020